Recensie – Muzine

MUZINE was bijzonder over ons album te spreken. Daar worden wij allerminst ongelukkig van. We gaan niet quoten, al jeukt het toetsenbord.

Check de originele recensie op Muzine

——————————

Soms zit er tussen de flinke stapel aan eigen beheer releases die de redactie van Muzine.nl bereikt opeens een onverwacht eigenwijs plaatje die je bij beluistering van het (in dit geval) zilveren schijfje direct doet opveren. Het titelloze debuutalbum van de b-kant (met kleine letters dus) is er zo een.

De b-kant is een collectief muzikanten onder aanvoering van liedjesschrijver en zelfbenoemd zolderknutselaar Bas Bonthuis, en de acht tracks op zijn onlangs verschenen album raken zo ongeveer aan al het goede dat de nederpop de laatste decennia heeft voortgebracht. We horen een beetje Doe Maar, een flard De Dijk, maar ook bands als Krang (de band van alleskunner Andre Manuel) en Spinvis zijn terug te horen in de muziek van de b-kant. Met name die laatste twee referenties zijn wat betreft de eigenzinnige aanpak en arrangementen terug te vinden op dit album.
Met een gigantisch arsenaal aan instrumenten (behalve de traditionele gitaar, bas en drums)  als ukelele, monotron, samplers, toeters en bellen trekt dit gezelschap als een Rattenvanger van Hamelen door het huidige muzieklandschap, op zoek naar tere zielen om voor zich in te nemen.
Wacht niet tot b-kant langs jouw deur trekt, maar zoek ze vooral zelf even op, want dit is gewoon een heel leuk plaatje.

GER VAN TOORENBURG