Recensie – SharQ

Muziekfotograaf/muziekblogmaker Sharik Derksen (SharQ) kwam als eerste met een recensie van ons album. Ondanks zijn aversie tegen Nederlandstalig zelfs. Toch fijn dat ie zich er overheen gezet heeft!

Check de originele recensie op SharQ

————————

De hype van 2016, 2017 en wellicht is het daarna afgelopen ermee. Zingen in het Nederlands. Ik krijg er bijna jeuk van, maar toch, als het goed gedaan wordt, waarom niet?
Zo kreeg ik de vraag van De B-Kant of ik De B-Kant wilde reviewen. Ja tuurlijk, ik zet je op de lijst (ja de lijst is momenteel erg lang). Acht luisterliedjes in de stijl van Spinvis, daar kun je me wel voor warm krijgen.

De plaat De B-kant van De B-kant is vorige week gepresenteerd geworden maar een klein voorstel rondje kan geen kwaad. Bas zingt, speelt ukulele en voorziet het geheel van samples, Pieter speelt Bas en zingt als Bas niet zingt, of wel zingt, dan zingen ze samen. Coen drukt op de toetsen van het keyboard speelt ukulele en zet de trompet ook aan zijn mond. Arjen bespeelt zachtjes de drums en hard wanneer nodig maar zingt ook nog eens mee, terwijl Marnix gitaar speelt, melodica en klokkenspel verzorgd en als de kanalen beschikbaar zijn ook nog lekker meezingt. Ja het mag duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een zeer muzikale band.

Dit alles resulteert in een heerlijk album, de teksten zijn eenvoudig van klank maar zo diep dat je na de eerste luisterbeurt nog altijd niet weet wat er zojuist is gebeurd. “Had ik Maar”, “Veilig” en “Het Valt Wel Mee” als bepalende tracks op de plaat.
Ik wil eigenlijk er niet te veel woorden aan toe wijde vandaag want je moet deze plaat gewoon luisteren! Ja met kerst, ja met kerst! Allemaal rond de boom en dan deze De B-Kant opzetten.